naar hoofdtekst gaan

Beperkingen

Als u een ander apparaat verbindt terwijl een apparaat (zoals een smartphone) al met de printer verbonden is, sluit het apparaat dan met dezelfde verbindingsmethode aan als waarmee u het verbonden apparaat hebt verbonden.
Als u een andere verbindingsmethode gebruikt, wordt de verbinding met het in gebruik zijnde apparaat uitgeschakeld.

U kunt printers niet met een bekabeld netwerk verbinden als de printers geen bekabelde verbindingen ondersteunen.

Verbinding via een toegangspunt

  • Controleer of een apparaat en een toegangspunt (of draadloze netwerkrouter) zijn verbonden. Raadpleeg de instructiehandleiding die bij het toegangspunt is geleverd of neem contact op met de fabrikant voor meer informatie over het controleren van de instellingen van het toegangspunt.
    Als een apparaat al met de printer verbonden is zonder daarbij gebruik te maken van een toegangspunt, verbindt de printer dan opnieuw via een toegangspunt.
  • De configuratie, routerfuncties, instellingsprocedures en beveiligingsinstellingen van het netwerkapparaat hangen af van uw besturingssysteem. Voor meer informatie, raadpleeg de handleiding van uw netwerkapparaat of neem contact op met de fabrikant ervan.
  • Controleer of uw apparaat IEEE802.11n (2,4 GHz), IEEE802.11g of IEEE802.11b ondersteunt.
  • Als het apparaat is ingesteld op de modus 'Alleen IEEE802.11n', kan WEP of TKIP niet gebruikt worden als beveiligingsprotocol. Wijzig het beveiligingsprotocol voor het apparaat in een ander protocol dan WEP en TKIP of selecteer een andere instelling dan 'Alleen IEEE802.11n'.
    De verbinding tussen uw apparaat en het toegangspunt wordt tijdelijk uitgeschakeld wanneer de instelling wordt gewijzigd. Voer pas een bewerking uit in het scherm van deze handleiding wanneer de instelling is voltooid.
  • Als u het apparaat op kantoor gebruikt, vraagt u de netwerkbeheerder om deze informatie.
  • Wees extra waakzaam als u verbinding maakt met een netwerk waarop geen beveiligingsmaatregelen zijn getroffen, aangezien u het risico loopt gegevens, zoals uw persoonlijke gegevens, aan derden openbaar te maken.

Verbinding zonder toegangspunt

Belangrijk

  • Als u een apparaat dat via een toegangspunt met internet verbonden is, met de printer die in zich de toegangspuntmodus bevindt, verbindt, dan wordt de verbinding tussen het apparaat en het toegangspunt uitgeschakeld. In dat geval is het mogelijk dat de verbinding van het apparaat automatisch overschakelt naar een mobiele gegevensverbinding. Dit is afhankelijk van uw apparaat. Als u via een mobiele gegevensverbinding een verbinding met internet maakt, kunnen er afhankelijk van uw contract kosten in rekening worden gebracht.

    • Als u een apparaat en de printer in de toegangspuntmodus verbindt, wordt de verbindingsinformatie in de Wi-Fi-instellingen opgeslagen. Het is mogelijk dat het apparaat automatisch met de printer verbonden wordt, zelfs als het losgekoppeld is of als het met een ander toegangspunt verbonden wordt.
    • U kunt niet een verbinding met een toegangspunt hebben terwijl de printer tegelijkertijd in de toegangspuntmodus staat. Als u een toegangspunt hebt, wordt aanbevolen het toegangspunt te gebruiken om een verbinding met de printer tot stand te brengen.
    • Om te voorkomen dat uw apparaat automatisch met de printer, die in de toegangspuntmodus staat, verbonden wordt, wijzigt u de verbindingsmodus nadat u de printer gebruikt hebt, of configureert u de Wi-Fi-instellingen van uw apparaat zodanig in dat het apparaat niet automatisch een verbinding met de printer maakt.
      Raadpleeg de instructiehandleiding die bij het apparaat is geleverd of neem contact op met de fabrikant voor meer informatie over het controleren van de instellingen van het apparaat.
  • Als u een apparaat en de printer in de toegangspuntmodus verbindt, is het mogelijk dat de internetverbinding niet beschikbaar is. In dat geval kunnen webservices voor de printer niet worden gebruikt.
  • In de toegangspuntmodus kunt u maximaal vijf apparaten tegelijkertijd verbinden. Als u een zesde apparaat probeert te verbinden terwijl er al vijf apparaten verbonden zijn, wordt er een foutbericht weergegeven.
    Als een foutbericht wordt weergegeven, koppelt u een apparaat los dat de printer niet gebruikt en configureert u vervolgens de instellingen opnieuw.
  • Apparaten die in de toegangspuntmodus met de printer verbonden zijn, kunnen niet met elkaar communiceren.
  • De firmware van de printer kan niet worden bijgewerkt in de toegangspuntmodus.
  • Als een apparaat zonder toegangspunt met de printer verbonden is en u wilt het apparaat opnieuw met dezelfde verbindingsmethode installeren, dan moet u het apparaat eerst loskoppelen. Schakel de verbinding tussen het apparaat en de printer in het Wi-Fi-instellingenscherm uit.

Verbinden met een bekabeld netwerk

  • Deze printer kan niet tegelijk worden gebruikt via draadloze en bedrade verbindingen.
  • Als u een router gebruikt, moet u de printer en een apparaat verbinden met de LAN-zijde (zelfde netwerksegment).